Home // diari // 18 de juny de 1942

18 de juny de 1942

Dijous:

En el Reich:

A Alemanya:

Alfred Rosenberg va respondre la carta de Hermann Göering del 30 de maig de 1942 en què el ministre de l’Aire li explicava que eren falsos els rumors que deien que la seva unitat per l’adquisició de tresors culturals a Paris es dedicava al tràfic d’art. Rosenberg li va expressar la seva estima pel treball de la seva unitat i li va dir que estaven a la seva disposició pel que fes falta. Però també li va explicar que per aclarir les sospites que s’havien difós havia ordenat una investigació exhaustiva sobre el què s’havia fet per adquirir els tresors artístics i li va demanar més fons per continuar amb el seu treball i amb la investigació. Rosenberg, a més, li va dir que esperava que estigués d’acord en que els tresors artístics confiscats en els seus anterior propietaris jueus siguessin considerats adquisicions en nom del Partit. Per acabar, li va senyalar que creia que la decisió final sobre aquesta assumpte l’havia de prendre Adolf Hitler.


A Baviera, el líder del Cos Motoritzat Nacionalsocialista, NSKK, Adolf Hühnlein, va morir a la ciutat de Munic.

En el front oriental:

En el sector sud:

A la zona de Sebastopol, les forces alemanyes varen conquerir el Mont de l’Àguila i varen conquerir un dels forts més grans, el Fort Màxim Gorki. Per eliminar als soviètics del Fort, els alemanys varen utilitzar llança-flames.

En els Estats Units:

A Washington varen començar les reunions entre Franklin Delano Roosevelt i Winston Churchill que varen durar fins el 22 de juny de 1942 per acordar una estratègia a Europa per 1942-1943. Churchill proposava obrir un front al nord de l’Àfrica, tal i com s’acabarà fent.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: