Home // diari // 27 de gener de 1942

27 de gener de 1942

Al migdia, Adolf Hitler va manifestar que defensava un ordre social just, i va dir que qui no estigués disposat a lluitar per la seva supervivència seria condemnat a desaparèixer. A la tarda, Hitler va comentar en el seu entorn més íntim que Joachim von Ribbentrop no era un company especialment agradable, però que era un home sòlid i hàbil.

Per altra banda, l’arquitecte Albert Speer va rebutjar la proposta d’Alfred Meyer del 24 de novembre de 1941 de construir ciutats a les zones ocupades de la Unió Soviètica per por a la uniformització de totes les ciutats. A més, Speer no volia nous projectes perquè considerava que ja tenia molta feina ja que en aquella època ja que s’ocupava entre altres coses de les obres dels exèrcits de Terra i Aire.

Berlín, Joseph Goebbels va tornar a conversar amb Josef Dietrich i junts varen criticar els generals alemanys que lluitaven en el Sector Sud del front oriental, i varen considerar a la població civil de l’est com a inferiors.

A la nit, a Berlín va sonar una alerta d’un possible atac aeri Aliat que finalment no es devia produir.

A Londres, a la Cambra dels Comuns, Winston Churchill va afirmar, referint-se a Erwin Rommel, que s’enfrontaven a un adversari molt hàbil i a un gran general.

A Malàisia, després del potent avanç japonès, el tinent general Arthur Percival va aconseguir que Archibald Wavell l’autoritzés per retirar-se a l’altra costat de l’estret de Johore i atrinxerar-se a Singapur.

A les Índies Orientals Holandeses, les primeres tropes japoneses de la força occidental varen desembarcar a Borneu.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: