Home // diari // 24 de novembre de 1941

24 de novembre de 1941

Dilluns:

En el Reich:

El cap regional i representant del ministre del Reich pels territoris ocupats Alfred Rosenberg, l’Alfred Meyer, va proposar a l’arquitecte Albert Speer construir ciutats alemanyes als territoris ocupats de l’Est perquè acollissin les guarnicions i el personal civil alemany. De fet, la idea era de l’Adolf Hitler, que tenia la intenció de fundar ciutats alemanyes en els territoris ocupats de la Unió Soviètica per tal de germanitzar aquells territoris.


Joachim von Ribbentrop va rebre un telegrama de l’ambaixador alemany a Japó, el general Eugen Ott, en què li responia la seva preguntava de si Alemanya es consideraria en guerra contra els Estats Units en el cas de que Japó comencés hostilitats. No es té constància de que Von Ribbentrop contestés aquell telegrama.


En el Protectorat de Bohèmia i Mordàvia, les autoritats alemanyes varen construir el gueto de Terzezin.

En el nord de l’Àfrica:

El mariscal Erwin Rommel va dirigir les seves tropes de l’Afrikakorps a la frontera d’Egipte per tal d’atacar a la colònia britànica.

En el Mediterrani:

La tripulació de la Força K britànica estava celebrant una festa durant un permís a terra quan de sobte va arribar a La Valletta la notícia de que un comboi de l’Eix passaria per la zona. La tripulació va ser convocada d’urgència i en poca estona els creuers ja estaven a alta mar. Després d’unes quantes hores de maniobres destinades a provocar confusió entre els avions de reconeixement sobre el rumb dels britànics, a tres quarts de quatre de la tarda es varen topar amb dos creuers alemanys, el Martiza i el Provida amb el subministrament de bidons de combustible que aquests transportaven en la coberta per la Luftwaffe a Bengasi. Els creuers britànics varen disparar i amb el foc antiaeri varen rebutjar als bombarders Ju-88 al mateix temps que apuntaven cap a les embarcacions mercantils alemanyes. Els tripulants alemanys varen abandonar corrents les naus quan el combustible de bord va començar a cremar. El destructor Lively va recollir a uns quants supervivents alemanys i italians abans de que l’esquadró es tornés a retirar a Malta a una velocitat de 28 nusos.

En els Estats Units:

El govern nord-americà va advertir al comandant de la Flota del Pacífic dels Estats Units, l’almirall Husband Kimmel, de que les possibilitats d’un resultat favorable de les negociacions amb Japó eren molt dubtoses i que era possible un moviment agressiu contra Filipines o Guam.

A l’Atlàntic:

Al sud del equador, el buc aprovisionador Python va recollir els supervivents del creuer auxiliar alemany Atlantis, que havia sigut enfonsat pels britànics el 22 de novembre de 1941.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: