Home // diari // 30 d’octubre de 1941

30 d’octubre de 1941

Dijous:

En el front oriental:

En el sector central:

En els alemanys cada cop els feia més complicat avançar cap a Moscou i, aquell mateix dia, Erich Hoepner, comandant del 4º Grup Panzer, va escriure:

Les carreteres s’han convertit en fangars i està tot parat. Els nostres carros de combat no poden moure’s. No ens arriba combustible. Senyor, concedeix-nos catorze dies de gelades i rodejarem Moscou. 


La 707º Divisió d’Infanteria va assassinar a 4.000 jueus a Nesvizh, al nord-est de Baranovhichi. Les 900 persones que varen sobreviure varen ser tancades en un gueto

En el sector sud:

Les tropes alemanyes varen començar a envoltar la ciutat de Sebastopol, però per culpa de les pluges d’aquell mes el Grup d’Exèrcits Centre es va quedar atrapat entre 70 i 120 quilòmetres de Moscou.


El comissari Carl, des de Slutsk, on el 27 d’octubre el Batalló policial número 11 va liquidar als jueus de la ciutat bielorussa, va informar al comissari general de Rutènia Blanca Wilhelm Kube del que havia vist aquell dia i ho va descriure com una escena horrible amb indescriptible brutalitat. Kube, exaltat, va acusar al Batallo per indisciplina dient que havien fet una salvatjada sense nom com enterrar vius a jueus malferits.  

A l’Atlàntic:

Aquella nit, a l’oest d’Islàndia, un submarí alemany va enfonsar el vaixell nord-americà Reuben James. Aquest va ser el primer vaixell nord-americà destruït pels alemanys.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: