Home // diari // 29 d’octubre de 1941

29 d’octubre de 1941

Dimecres:

En el Reich:

Adolf Hitler va escriure una carta per al dictador Benito Mussolini per explicar-li que en el moment que ell volgués acabaria la campanya en el front oriental. També li va dir que creia important no ocupar les ciutats de Leningrad i de Moscou i, en canvi, veia més important destruir l‘exèrcit soviètic.


Heinrich Himmler va rebre el seu habitual tractament del doctor Felix Kersten a Feldkommandostelle i el líder de les SS li va parlar de la importància de la pobresa i de com havia de ser l’ideal de l’home de les SS. Després del tractament, el doctor li va passar una llista amb tres cures alemanys, sis holandesos, tres catòlics i un pastor calvinista que havien sigut arrestades i es trobaven empresonades a Dachau. Volia la seva alliberació. Himmler li va preguntar el motiu de per què volia lliures a aquelles persones, i el doctor li va respondre que per motius purament mèdics, ja que estaven molt malaltes. Himmler va alliberar aquestes persones.


Adolf Eichmann va rebre el seu últim ascens a Obersutmbannführer de les SS, o sigui tinent coronel, poc després de la reprendre les deportacions de jueus del Reich.

En el front oriental:

En el sector nord:

A Lituània, a Kovno, els Einsatzgruppen varen afusellar a 9.200 jueus del gueto de la ciutat.


A prop de Leningrad, la 60º Divisió Blindada soviètica, 6.000 homes i 179 tanquetes, va arribar amb tren a Tijvin per atacar als alemanys.

En el sector central:

Les avantguardes alemanyes del regiment Grossdeutschland i la 3º Divisió Panzer amb els tancs del coronel Eberbach varen arribar a quatre quilòmetres de Tula, una ciutat industrial de 300.000 habitants. Un regiment d’obrers de les fàbriques es varen enfrontar als alemanys quan aquests varen entrar en els ravals obrers del sud.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: