Home // diari // 27 d’octubre de 1941

27 d’octubre de 1941

Dilluns:

En el Reich:

A tarda, Adolf Hitler va explicar que l’hegemonia continental alemanya l’entenia com un posicionament en front als Estats Units. Creia que si dominaven Europa tindrien una posició dominant en el món, hi ho va explicar dient que la Nova Europa que pensava controlar serien 400 milions de persones davant dels 130 milions de nord-americans. A continuació, Hitler es va reunir amb el ministre Joseph Goebbels, que no estava molt animant amb el resultat al front oriental, però el dictador li va transmetre optimisme amb una valoració exageradament positiva de la situació bèl·lica. Per Hitler només havien d’esperar que el terreny s’assequés i estava segur que si els seus carros de combat podien tornar a arrencar els motors i a les carreteres no hi havia fang, la resistència soviètica es trencaria al cap de poc.


En motiu de la visita del comte Galeazzo Ciano, Joachim von Ribbentrop va organitzar una batuda en el seu pavelló de caça Schönhof. Entre els invitats hi havien en Heinrich Himmler i el seu doctor Felix Kersten, el comte i ministre Schwerin-Krosigk i el SS-Obergruppenführer Karl Wolff. El primer dia varen anar a caçar faisans. Von Ribbentrop li va preguntar en el doctor Kersten si volia participar com a tirador, però el doctor ho va declinar preferint passejar entre els caçadors i va passar gran part del dia amb els ministres d’Afers Exteriors. Quan va acabar la caça, a les tres de la tarda, havien matat un total de 2.400 faisans, 260 llebres, 20 gralles i un cabirol. Ciano, amb 600 faisans, va ser el triomfador d’aquella jornada. Von Ribbentrop va quedar segon amb 410 faisans i Himmler va aconseguir matar-ne 95. Wolff va quedar últim amb 16 faisans. La resta va ser caçada per altres caçadors. Quan Himmler va veure l’excel·lent punteria del ministre italià, li va rondinar en el seu doctor que esperava que els italians tinguessin més bona punteria en el nord de l’Àfrica. A les cinc va començar el sopar oficial i el ministre Von Ribbentrop va explicar durant una bona estona les seves anècdotes que tenia com a ambaixador a la Gran Bretanya. Ciano, per la seva part, parlava dels toros de Mèxic. Von Ribbentrop va prometre que un cop acabés la guerra, l’equitació esportiva alemanya seria la millor del món i es revisaria tot el sistema de cria equina. Himmler no va participar en la conversació i a les onze es va retirar a la seva habitació amb l’excusa de que tenia que redactar diversos informes i va demanar-li en el seu doctor que l’acompanyés per tractar-lo. En l’habitació li va dir que s’havia cansat de sentir el que deien aquells ministres, a qui va titllar d’idiotes. Quan Kersten va tornar al saló, Von Ribbentrop li va dir que tenia mal de cap i li va demanar un tractament. Un cop va acabar el tractament, el doctor va tornar al saló amb el comte Ciano, que se’l veia feliç per la caça i per haver superat als alemanys.


A la ciutat de Slutzk, Bielorússia, si va presentar l’ajudant del Batalló policial número 11 i va anunciar-li en el comissari local Carl que la liquidació jueva tindria lloc en les pròximes hores. Carl es va sobresaltar, no s’ho esperava, i li va demanar que no ho fes. Tot i les súpliques, els jueus de Slutzk varen ser exterminats

En el front oriental:

En el sector central:

El 195º Regiment de la 78º Divisió d’infanteria alemanya va sortir de Krivocheino i es va dirigir cap a Lokotnia, per Apalietchino. Els alemanys, després de diversos dies de combat, varen ocupar Volokolamsk. 

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: