Home // diari // 20 de juliol de 1941

20 de juliol de 1941

Diumenge:

En el Reich:

En el quarter general de Rastenburg i començaven haver els primers desacords per l’ordre de l’Adolf Hitler de la Directriu número 33 del dia anterior. Un dels crítics va ser l’almirall Wilhelm Canaris, que va manifestar que la campanya a la Unió Soviètica no avançava tal hi com havien previst i que estaven lluny d’eliminar l’enemic.


Aquell mateix dia, Hitler va escriure una carta al dictador Benito Mussolini per explicar-li la situació militar en el front oriental i li va prometre que perseguiria l’exèrcit soviètic fins a aniquilar-lo.

En el front oriental:

En el sector nord:

Per ordres dels alemanys, el tinent coronel letó Voldemars Veiss va crear una força auxiliar letona que va participar en els assassinats en massa de jueus.


El KG 76 alemany va iniciar un atac amb bombarders contra la ciutat de Leningrad escortats per part dels caces Bf-110 del ZG 26. Però quan estaven a punt d’arribar a l’antiga capital tsarina es varen topar amb els caces del 7º Cos Aeri, el 7 IAK, de la defensa aèria de Leningrad. Tres aeronaus alemanyes i dues soviètiques varen ser destruïdes i les bombes alemanyes varen caure de forma molt dispersa.


El tinent Johannes Pfeiffer del 12./LG I va aconseguir enfonsar el destructor Stermitelni i el patruller SKR-20/Shtil a la badia de Kola. Aquesta gesta li va valer la Creu de Cavaller.

En el sector central:

La Stavka va donar ordres al comandant Simon Timochenko de llançar una contraofensiva de relleu, la més poderosa fins la data, amb l’objectiu d’alliberar als exèrcits 16º i 20º, a mig camí a Smolensk, i al 13º a Moguiliov. Per complir aquest objectiu se li va assignar al Front Oest els exèrcits 28º, 29º i 30º de la reserva de la Stavka.

En el sector sud:

Segons un informe alemany, els nacionalistes ucraïnesos varen matar a cops a 130 jueus a Krements, al nord-oest de Lutsk. A més, en el petit poble d’Annopol, a prop de Jmelnitski, els agents de la policia varen abatre a trets a 25 jueus.

A la Unió Soviètica:

El govern de Polònia a l’exili i la Unió Soviètica varen firmar un tractat d’ajuda mútua.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: