Home // diari // 19 de juliol de 1941

19 de juliol de 1941

Dissabte:

En el Reich:

Adolf Hitler va prendre una decisió que va canviar el rumb de la guerra i que va tenir conseqüències catastròfiques pels interessos alemanys. El dictador va publicar la Directriu número 33, en la que ordenava a les tropes del general Heinz Guderian dirigir-se cap al sud per conquerir Ucraïna i ordenava a les tropes del general Hermann Hoth dirigir-se cap al nord per conquerir la ciutat de Leningrad. D’aquesta manera Hitler va limitar l’atac i l’avanç cap a Moscou. Els nous plans no varen agradar gens a l’Estat Major alemany, que es va indignar.

En el front oriental:

En el sector nord:

A Preili, Letònia, els alemanys varen ordenar que els jueus portessin l’estrella groga de dotze centímetres d’amplada per dotze de llarg. Els homes l’havien de portar a l’espatlla, al pit i a les cames, just per sobre del genoll. Les dones l’havien de portar al pit i a l’espatlla.


El 56º Cos de l’Erich von Manstein, que es trobava atrapat des de feia uns dies, es va veure alliberat quan va arribar el 1º Cos del 18º Exèrcit. 


Dos destructors soviètics, el Serditni i el Steregushi, varen atacar a un comboi de subministraments alemany en el golf de Riga. De seguida varen aparèixer els Ju-88 del grup de bombarders KGr-806, que varen aconseguir neutralitzar l’atac soviètic i varen deixar tan danyat al Serditni que la seva pròpia tripulació es va veure obligada a enfonsar-lo. 

En el sector central:

Les tropes alemanyes es trobaven al final de la línia de Smolensk, a meitat del camí entre Moscou i la frontera soviètica. Justament aquell dia els alemanys varen crear la Brigada de Cavalleria SS, una unitat de combat creada mitjançant la unió de dos regiments de cavalleria SS desplegats per l’Operació Barba-roja.

En el Pròxim Orient:

A Iran, diplomàtics britànics varen exigir al govern iranès l’expulsió del país de tots els alemanys i els italians. Els iranians es varen fer els sords.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: