Home // diari // 13 de juliol de 1941

13 de juliol de 1941

Diumenge:

En el Reich:

Adolf Hitler es va reunir aquell dia amb el mariscal Walther von Brauchitsch i el coronel general Franz Halder, que li varen reconèixer que, tot i que les línies soviètiques estaven defensades per contingents dèbils o tropes de dubtosa qualitat, els soviètics no tenien cap intenció de cedir terreny. Rabiós, el dictador va exclamar que el rus era un colós i fort i va ordenar que s’emprenguessin ràtzies de terror contra Moscou.


Com el dia anterior, els Batallons policials 316 i 322 varen continuar i acabar la massacre de jueus a la ciutat de Bialystok. En total, en aquells dos dies, els alemanys varen assassinar a més de 3.000 persones.

En el front oriental:

En el sector nord:

El Grup d’Exèrcits del Nord va avisar de que havia vist 354 aeronaus soviètiques i, d’immediat, la Luftwaffe es va enlairar.

18 DB-3 i 5 Ar-2 del regiment de mines-torpede 1 MTAP de la 8 BAB varen atacar un gran comboi marítim alemany en el golf de Riga. Es tractava de la unitat de prova del mar Bàltic, la Erprobungsverband Ostsee, amb 42 bucs de guerra petits que es dirigien de Liepaja a Riga. L’operació aèria soviètica no va tenir conseqüències pel comboi, ja que només varen aconseguir enfonsar una embarcació d’assalt.

En el sector central:

La 10º Divisió Panzer, que es trobava en el sortint de Gorki, va ser atacada pels bombarders en picat soviètics.

A Etiòpia: 

Els italians, desesperats, varen aconseguir en un contraatac queviures, animals i tot tipus de material davant sudanesos, etíops i britànics, que el seu comandant en cap, el major Ringrose, va quedar admirat pel valor i l’astúcia mostrada pels italians.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: