Home // diari // 12 de juliol de 1941

12 de juliol de 1941

Dissabte:

En el Reich:

Adolf Hitler va explicar en els seus convidats els seus pensaments més íntims. Va dir que Déu era el domini de les lleis naturals en la totalitat de l’Univers, i que el bolxevisme i el cristianisme anaven junts perquè eren invents dels jueus i va afirmar que tot plegat era una gran mentida. Després d’aquesta reflexió, va criticar i menysprear al dictador Iosif Stalin titllant-lo de petit funcionari.


Durant aquest dia i el següent, el Batalló policial 316 i el 322 varen assassinar als jueus de Bialystok. En aquells dos dies varen matar a més de 3.000 persones.

En el front oriental:

En l’Operació Barba-roja, els alemanys ja havien deixat fora de combat a 6.857 avions soviètics, mentre que ells només havien perdut 550 avions. La Luftwaffe recorria les carreteres bombardejant i metrallant als soldats i civils que intentaven fugir. Durant aquell dia, Moscou va patir el seu primer bombardeig.

En el sector nord:

El 26º Cos d’Exèrcit va arribar al municipi de Dorpat.

En el sector central:

Els Panzers del comandant Heinz Guderian varen arribar a Gorki, en el costat oriental del Dnièper, a uns 50 quilòmetres al sud-est d’Orsha, fet que va bloquejar la retirada del 20º Cos Blindat i el 51º de Fusellers del 13º Exèrcit soviètic, que tenia la missió de protegir la ciutat de Moguiliov.

En el sector sud:

A Ucraïna, les forces cuirassades alemanyes estaven a pocs quilòmetres de Kiev. Però les forces del mariscal Simion Budioni, comandant de la direcció Sud-oest de l’exèrcit soviètic, va atacar amb tots els carros disponibles contra el 1º Grup Panzer a Berdichev.

En el bàndol Aliat:

Aquell dia va acabar el primer pacte d’assistència mútua entre la Unió Soviètica i la Gran Bretanya. Les dues potències varen afirmar que no firmarien la pau per separat amb les potències de l’Eix.

A la Gran Bretanya:

El Focke Wulff 200 Condor que els britànic havien capturat el 9 d’abril de 1940 i que havia sigut transferit a la RAF, va estavellar-se quan intentava aterrar en una prova. Després de l’incident l’avió va ser desmantellat.

En el Pròxim Orient:

A Síria, després de veure que no podien resistir l’ofensiva britànica, les embarcacions franceses es varen refugiar a la neutral Turquia.

En el Pacífic:

El govern japonès va enviar un ultimàtum al govern de Vichy per l’entrega de la Conxinxina. Finalment, Japó hi va desembarcar 50.000 soldats i tota la Indoxina va quedar sota el protectorat japonès.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: