Home // General // 22 de novembre de 1939

22 de novembre de 1939

Dimecres:

En el Reich:

A Alemanya:

Heinrich Himmler, que fins llavors havia estat en contacte amb el MI6, va perdre l’interès en l’assumpte després de l’incident de Velno del 9 de novembre i va ordenar aturar l’intercanvi de missatges després d’enviar-ne un últim burleta a Broadway. Tot seguit, els alemanys varen anunciar públicament que els agents britànics del MI6 que havien detingut, el capità Seigismund Payne Best i el comandant Richard Stevens, havien participat en un complot per assassinar a l’Adolf Hitler.

A Polònia:

Els alemanys varen afusellar a 53 jueus que vivien en el número 9 del carrer Nalewki, a Varsòvia, en represàlia per la mort d’un policia polonès, que aquest havia matat a un jueu que vivia en la mateixa direcció. Els alemanys havien exigit un rescat a canvi de les 53 víctimes, però, quan els representants del Consell Jueu de Varsòvia varen dur el diner a la Gestapo els varen dir que els presoners jueus ja havien sigut afusellats. Tot i no complir amb el tracte, la Gestapo no va tornar els diners. Aquella execució va ser el primer assassinat massiu de jueus a Varsòvia i va sembrar el pànic entre els jueus. Entre les víctimes hi havia un dels més destacats ginecòlegs de la capital polonesa, Samuel Zamkowy.

A l’Atlàntic:

Els alemanys varen llançar una mina magnètica des de l’aire, però aquesta va caure en uns aiguamolls britànics, a prop de Shoeburyness, i va quedar amagada en el fang intacte. Els britànics la recuperarien l’endemà.

Posted in General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: