Home // diari // 22 de setembre de 1939

22 de setembre de 1939

Divendres:

A Polònia:

A Varsòvia, els alemanys varen efectuar una ofensiva i varen aconseguir trencar la línia de defensiva polonesa, tallar les comunicacions entre Varsòvia i Moldin i varen envoltar la ciutat quan la varen abandonar els últims estrangers i els diplomàtics. A dins de la ciutat hi varen quedar 120.000 defensors que no varen acceptar la capitulació. En aquella ofensiva va morir en Werner von Fritsch. És probables que es suïcidés. Adolf Hitler va volar des de Zoppot, on s’allotjava en el Casino-Hotel, fins als voltants de la capital polonesa per veure la devastació causada a la ciutat pels bombardejos i el foc d’artilleria. Després d’inspeccionar la zona va tornar a Zoppot.


Els soviètics i els alemanys varen desfilar conjuntament a Brets després de que els alemanys per error sobrepassessin la línia Curzon, que s’havia establert com el màxim punt de l’expansió alemanya, el 14 de setembre. El general Heinz Guderian, que va ser qui va tenir la idea de la desfilada per mostrar que el problema estava solucionat, i el general Krivoshein varen ser presents a la desfilada.


La Divisió Brandenburg de les SS va arribar a Wloclawek, on durant quatre dies saquejarien les botigues jueves, destruirien les sinagogues de la ciutat i detindrien i afusellarien a dotzenes de jueus. Theodor Eicke va ordenar al comandant de la Divisió que enviés a dos dels seus batallons a Bydgosszcz, per emprendre una altra acció contra els intel·lectuals i els líders municipals de la ciutat. 

En el Reich:

El vicealmirall Karl Döenitz va manifestar que tenia la intenció d’autoritzar l’enfonsament sense avisar de qualsevol vaixell que navegués sense llum i va afirmar que només deixaria constància dels atacs en un quadern. Döenitz va afegir que l’enfonsament d’un vaixell de passatgers s’havia de justificar al·legant que s’havia atacat a un creuer auxiliar britànic.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: