Home // diari // 21 de setembre de 1938

21 de setembre de 1938

Dimecres:

La crisi txeca:

Adolf Hitler es va allotjar al luxós hotel Dreesen, a Bad Godesberg, per reunir-se l’endemà amb el primer ministre Neville Chamberlain. Hitler estava molt nerviós durant aquells dies per aquella trobada amb el primer ministre i per prendre la decisió d’ocupar Txecoslovàquia. Dubtava de si tenia que intervenir-hi militarment o no.

A Txecoslovàquia, Eduard Benes estava esgotat i cansat, veia com la Gran Bretanya i França el deixaven sol davant dels alemanys i va convocar el seu gabinet, els líders dels partits i l’Alt Comandament de l’Exèrcit per intentar trobar una solució. A la tarda, Eduard Benes va dirigir una nota al govern francès i britànic declarant que es veia obligat a acceptar els seus acords del 18 de setembre de 1938 de cedir els territoris dels sudets a Alemanya. Privadament, Benes va exclamar que havien sigut covardament traïts.

Però no només els alemanys volien agafar territori de la feble Txecoslovàquia. Polònia, a instigació del govern alemany, va exigir que els txecs celebressin un plebiscit en el districte de Teschen, on hi havia una important minoria polonesa, per demanar el retorn d’aquella regió a Polònia. Al mateix moment, els polonesos varen enviar tropes a la frontera d’aquella regió.

A Suïssa:

Juan Negrín va anunciar la retirada dels voluntaris estrangers a Espanya davant la Societat de Nacions

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: