Home // diari // 18 de setembre de 1938

18 de setembre de 1938

En el Berghof, a Obersalzberg, el ministre polonès d’Afers Exteriors va reclamar a Adolf Hitler una part de Txecoslovàquia si Alemanya ocupava al país.

A Londres, varen arribar-hi el president Edouard Daladier i el seu ministre d’Afers Exteriors, Georges Bonnet, per conferenciar amb els seus companys britànics per trobar una solució en el problema txec. De seguida es varen posar d’acord sobre unes propostes que havien d’acceptar el govern txec perquè volien evitar a qualsevol preu una guerra. La proposta que havien d’acceptar els txecs era que tots aquells territoris dels Sudets en els quals la població alemanya sigués superior al 50% havien de ser retornats a Alemanya per assegurar el manteniment de la pau i la seguretat dels interessos vitals de Txecoslovàquia. A canvi, França i la Gran Bretanya estaven disposats a participar en una garantia internacional de les noves fronteres contra una agressió no provocada. Tot seguit, varen enviar un missatge firmat al president txec, Eduard Benes, perquè acceptes les seves propostes de retornar els sudets a Alemanya, però Benes s’hi va negar.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: