Home // diari // 21 d’abril de 1938

21 d’abril de 1938

Dijous:

En el Reich:

A la Cancelleria del Reich, Adolf Hitler es va reunir amb el general Wilhelm Keitel i el seu nou ajudant, el comandant Rudolf Schmundt. Durant la conversa varen estudiar tres possibilitats per justificar un atac estratègic contra Txecoslovàquia; un atac estratègic sense motiu, una acció després d’unes diferències diplomàtiques que haguessin provocat la guerra o be un atac per sorpresa basat en un incident, com per exemple l’assassinat de l’ambaixador alemany a Txecoslovàquia durant unes manifestacions anti-alemanyes. Tant Hitler com Keitel es declinaven per la segona i la tercera proposta, i varen parlar dels preparatius militars que es necessitaven. Després, el OKW va ordenar a la Wehrmacht que preparés una nova versió del pla Cas Verd, la invasió a Àustria, per la destrucció de la resistència txeca als Sudets.


La Gestapo va actuar contra les persones considerades gandules, bàsicament les que no volien anar a reballar. Els alemanys que rebutjaven dues ofertes de treball eren enviades al camp de concentració de Buchenwald.

A la Gran Bretanya:

Tement una possible guerra, el govern britànic va crear la primera de les Fàbriques Fantasmes que davant qualsevol eventualitat podrien ràpidament produir avions.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: