Home // diari // 25 de gener de 1938

25 de gener de 1938

La crisi Blomberg-Fritsch:

A un quart de tres de la matinada, l’Adolf Hitler va tenir sobre la seva taula del seu despatx de la Cancelleria del Reich l’informe d’en Heinrich Himmler en què s’acusava a en Werner von Fritsch de xantatgista per amagar la seva homosexualitat.

Mentrestant, en Hermann Göering, obeint les ordres que li havia donat l’Adolf Hitler el dia anterior, va visitar a en Werner von Blomberg en el seu despatx de la Tirpitz-Uffer. En Göering li va explicar que s’havia d’anul·lar el seu matrimoni amb la Margarethe Gruhn però que les conseqüències no podien ser esborrades i que l’Exèrcit opinava que s’havia de retirar. També li va comentar que en Hitler li havia ordenat que li comuniqués que fins que no es resolgués la qüestió es vestís de paisà. En Von Blomberg li va respondre que si les coses havien arribat a tal punt ja no tenia sentit dissoldre el seu matrimoni perquè era molt feliç amb la seva esposa.

A la tarda, en Hitler va parlar amb el seu ajudant de camp, el coronel Friedrich Hossbach, sobre la successió d’en Von Blomberg, però també li va explicar que en Werner von Fritsch també hauria de deixar el seu càrrec de cap de l’Estat Major de l’Exèrcit perquè també se l’acusava d’un afer molt greu i li va ensenyar un expedient on es mostrava que el 1934 un xantatgista de Berlín anomenat Hans Schmidt acusava a en Von Fritsch després de saber que mantenia relacions homosexuals. En Hossbach no s’ho va voler creure i li va dir proposar que en parlés amb el propi general, però en Hitler li va prohibir que parlés d’aquell expedient. No fent cas a en Hitler, a les deu de la nit en Hossbach es va dirigir a la residència d’en Von Fritsch a la Bendlerstasse, on va ser rebut pel gabinet de treball d’en Von Fritsch. En Hossbach li va explicar que a la Cancelleria se l’estava acusant d’homosexual i de que li estaven fent xantatge. Emprenyat, en Von Fritsch li va dir que tot era fals i que si volien fer-lo fora que ho fessin d’una altra manera. En Hossbach li va parlar del contingut de la conversa a en Hitler.

En el Reich:

En Wilhelm Frick va firmar una ordre on donava poders a la Gestapo perquè depengués únicament d’ells l’arrest per seguretat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: