Home // diari // 24 de gener de 1938

24 de gener de 1938

En el Reich:

L’Adolf Hitler va tornar a Berlín després de passar uns dies a Munic. Mentrestant, en Werner von Blomberg ja havia començat a veure que alguna cosa s’estava tremant contra ell després de que per Berlín comencessin a sortir rumors que deien que la seva nova esposa, la Margarethe Gruhn, era una prostituta, i va pensar en dirigir-se a la Cancelleria del Reich per reunir-se amb en Hitler. Però, en Hermann Göering, que gràcies al seu servei de intervenció telefònica va saber que en Von Blomberg es volia dirigir a la Cancelleria, va avançar-se al ministre i es va dirigir d’immediat a la Cancelleria. A l’avantsala, en Göering va parlar amb l’ajudant d’en Hitler, el coronel Friedrich Hossbach, que aquest li va preguntar si eren certs els rumors que sortien sobre l’esposa d’en Von Blomberg, cosa que Göering li va confirmar i li va dir que era una vergonya. Mentre insultava al ministre, en mig de la conversa en Hitler el va fer cridar per reunir-se amb ell. De la reunió que varen mantenir, que va durar dues hores i mitja, no en tenim els detalls, però si que sabem que en Hitler li va ordenar que comuniqués a en Von Blomberg que només li quedava una sortida, que es retirés, i va demanar l’anulació del matrimoni. En Göering es va encarregar de transmetre-li a en Von Blomberg les decisions d’en Hitler, i en sortir de la Cancelleria es va dirigir a la casa del ministre de Guerra i li va explicar que tothom sabia el passat de la seva nova esposa i li va ordenar que marxés a l’estranger.

Després, en Göering va fer portar a Berlín a en Hans Schmidt, un xaper de Berlín que acusava a en Werner von Fritsch de que pagava diners per tal d’amagar la seva homosexualitat. En Göering volia que Schmidt declarés contra en Von Fritsch en un judici que tenia pensat celebrar. Schmidt va ser conduït a casa d’en Göering, on hi havia el mariscal de l’Aire i en Heinrich Himmler. Els dos jerarques alemanys el varen amenaçar dient-li que sinó reconeixia a l’acte al general que en Hitler li col·locaria davant d’ell, ja es podia començar a preparar per una mort violenta. A la nit, en Hitler li va ordenar a en Himmler que volia que re-laborés un informe que havia escrit a l’estiu de 1936 en què es deia que Schmidt havia xantatjat a en Von Fritsch per amagar la seva homosexualitat. La re-elaboració no li va suposar cap problema ja que en Reinhard Heydrich guardava aquell informe de 1936 en una caixa forta. Al cap d’unes hores, en Hitler ja tenia l’informe en el seu despatx.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: