Home // diari // 10 de novembre de 1937

10 de novembre de 1937

Dimecres:

En el Reich:

En el sud d’Oldenburg, una zona rural profundament catòlica, encara cuejava la prohibició del ministre d’Educació regional del 4 de novembre en què ordenava retirar els crucifixos dels espais públics i la prohibició de la consagració religiosa. Aquell dia, 3.000 veterans de guerra es varen reunir per celebrar el Dia del Record i varen escoltar a un cura jurar que mai toleraria la retirada dels crucifixos de les escoles. Desafiaria el decret, va dir, i a més va afirmar que moriria per la causa com ho havien fet els veterans de la Primera Guerra Mundial. Durant tot el matí i el vespre varen sonar les campanes de la parròquia com un símbol de protesta. La població també va desafiar al decret del ministre i varen presentar grans quantitats de peticions formals perquè es canviés d’opinió. Les cases i les escoles es varen decorar amb crucifixos i es varen instal·lar grans creus en les bombetes de les torres de les esglésies. A la nit es varen encendre les bombetes.


Werner von Fritsch va viatjar aquell dia a Egipte, però el comandant suprem estava a l’ull de l’huracà, molts el volien fora de circulació, i dos agents de la Gestapo el varen espiar per saber si era cert que Von Fritsch visitava locals homosexuals, tal i com l’havia acusat el 1933 el delinqüent comú Otto Schmidt. No varen veure res.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: