Home // diari // 10 de novembre de 1937

10 de novembre de 1937

Dimecres:

En el Reich:

En el sud d’Oldenburg, una zona rural profundament catòlica, encara cuejava la prohibició del ministre d’Educació regional del 4 de novembre en què ordenava retirar els crucifixos dels espais públics i la prohibició de la consagració religiosa. Aquell dia, 3.000 veterans de guerra es varen reunir per celebrar el Dia del Record i varen escoltar a un curar jurar que mai toleraria la retirada dels crucifixos de les escoles. Desafiaria el decret, va dir, i a més va afirmar que moriria per la causa com ho havien fet els veterans de la Primera Guerra Mundial. Durant tot el matí i el vespre varen sonar les campanes de la parròquia com un símbol de protesta. La població també va desafiar el decret del ministre i varen presentar grans quantitats de peticions formals perquè es canviés d’opinió. Les cases i les escoles es varen decorar amb crucifixos i es varen instal·lar grans creus amb bombetes a les torres de les esglésies. A la nit es varen encendre les bombetes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: