Home // diari // 30 d’agost de 1935

30 d’agost de 1935

Divendres:

En el Reich:

A Hamburg, Julius Streicher va convocar una manifestació per aquell divendres. Als membres del NSDAP se’ls va comunicar que l’assistència era obligatòria i els aturats podien obtenir entrades per 10 Reichsmarks. En total hi varen assistir 20.000 persones, molts d’ells vestits amb uniformes de les SA, les SS, les Joventuts Hitlerianes, el Servei Laboral… situats estratègicament entre el públic per provocar aplaudiments en els moments culminants del discurs del gauleiter Streicher. Streicher va atacar durament als corresponsals estrangers que criticaven l’antisemitisme i va cridar:

Aquí mateix dic que a Alemanya fem el que volem amb els jueus!. 

A mesura que avançava el seu discurs, Streicher s’anava tornant més obscè contra els jueus afirmant que centenars de dones alemanyes havien sigut violades pels jueus. Va arribar a dir:

Quan una noia donava llum al cap de nou mesos de casar-se amb un jueu, què es mereix al bressol, camarades? Un petit simi!. 

Alguns assistents varen abandonar la manifestació per la vergonya que els produïa aquelles afirmacions, tot i que d’altres es varen mostrar indiferents.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: