Home // diari // 17 d’agost de 1935

17 d’agost de 1935

Dissabte:

En el Reich:

El govern va prohibir la francmaçoneria.


Cansats del tracte rebut per part de les SS, a la nit uns quants membres de les SA liderats pel seu cap Viktor Lutze varen irrompre el restaurant Pressenhof de Stettin, on hi havia uns 20 membres de les SS i tres caps, i els varen amenaçar de que algun dia es venjarien de la Nit dels Ganivets Llargs. Interpel·lat, el Standartenführer SS Robert Schulz, del sector SD Nord, va exclamar que havien sigut massa benvolents amb ells, ja que alguns d’ells sabien dels plans de l’Ernst Röhm. Lutze els va acusar d’atacar-los sense sentit i els tres caps de les SS es varen aixecar enfadats. A continuació, el cap de les SA va preguntar en una pregunta retòrica qui havia sigut que havia traït Röhm. Schulz, que va entendre que acusava a en Heinrich Himmler, va tallar-lo en sec, però Lutze no es va deixar intimidar i va continuar amb les seves acusacions contra les SS pel que havia passat la Nit dels Ganivets Llargs. Schultz, que no volia brega, no va tenir més remei que dir-li que ja eren les dues de la matinada i que era millor deixar-ho aquí. Llavors va cridar al cambrer, va demanar la compta i tots varen marxar. Quan abandonava també el local, Lutze va exclamar que sempre afirmaria aquella seva opinió encara que li costés anar a un camp de concentració.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: