Home // diari // 3 de maig de 1933

3 de maig de 1933

Dimecres:

En el Reich:

Adolf Hitler va donar al seu suport a l’Erich Hilgenfeldt perquè controlés ell les organitzacions d’assistència i filantròpiques de tot Alemanya i no el Front del Treball o les Joventuts Hitlerianes.


En una habitació varen trobar mort el doctor Oberfhoren, president del grup nacional alemany del Reichstag, que segons ell deia coneixia el que realment va passar el 27 de febrer de 1933, el dia de l’incendi al Reichstag. El doctor Oberfhoren va redactar el que sabia sobre els preparatius que varen utilitzar els nazis per cremar al Parlament. Un exemplar del que havia redactat va arribar a l’estranger i va ser publicat pels diaris francesos, britànics i suïssos. L’informe de la policia sobre la seva mort deia que el doctor Oberfhoren s’havia suïcidat, però la seva família va comprovar que els seus documents personals havien desaparegut.


L’associació d’estudiants li va tornar a demanar per escrit al ministre Joseph Goebbels que pronunciés un discurs incendiari la nit del 10 de maig de 1933, el dia que es varen cremar els llibres que no eren del gust del règim. Goebbels parlaria aquella nit a la Bebelplatz.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: