Home // diari // 21 d’abril de 1933

21 d’abril de 1933

Divendres:

En el Reich:

Després de passar des del 10 d’abril de 1933 a Munic, al matí l’Adolf Hitler va volar cap a Berlín, però el dia següent ja va tornar cap a Baviera.


El govern va prohibir el sacrifici ritual de caps de bestiar. Aquesta prohibició anava directament contra els jueus perquè es considerava que era una pràctica jueva, i es podia entendre com una declaració de que el mateix caràcter jueu era una violació de l’ordre i les normes morals de la societat.


El Comitè d’Acció Nacional del Partit va ordenar dissoldre les 28 federacions de la Confederació General del Treball alemany. Els seus béns varen ser confiscats i els seus dirigents detinguts.


Rudolf Hess va ser elegit parlamentari del Reichstag i Führer delegat del NSDAP. Fins llavors, Hess era una persona desconeguda per la majoria de la població alemanya tot i la seva importància dins del NSDAP.


Martin Heidegger va ser elegit rector de la Universitat de Friburg, tal i com estava previst, amb una votació favorable pràcticament unànime del professorat. Els únics que no li varen donar suport, 12 dels 93 catedràtics que podien votar, eren jueus, però a ells no se’ls va deixar participar en les votacions perquè havien sigut expulsats dels seus càrrecs pel fet de ser jueus en aplicació de la Llei del 7 d’abril pel comissari del Reich de Baden i cap regional del NSDAP, Robert Wagner.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: