Home // diari // 11 d’abril de 1933

11 d’abril de 1933

Dimarts:

En el Reich:

El govern va aprovar la llei per la recuperació del cos de funcionaris, on els no aris no podien treballar com a funcionaris. Amb aquesta Llei es consideraven no aris totes aquelles persones que tenien pares o avis no aris, especialment si eren d’origen jueu. Només feia falta que un dels progenitors o algun dels avís o àvies no siguessin aris per ser expulsats o per no poder treballar com a funcionaris.

Com a resposta a aquella llei segregacionista, Wilhelm Furtwängler va publicar una carta oberta al ministre Joseph Goebbels en la que li declarava no està disposat a rescindir contractes dels intèrprets jueus de la seva orquestra. El director d’orquestra li deia que l’acomiadament de tants bons músics jueus era incompatible amb la restauració de la dignitat nacional. Goebbels va fer cas omís a la queixa.


A Prússia, aprofitant la seva qualitat de ministre de l’Interior prussià, Hermann Göering va aprofitar una reunió local per nombrar-se primer ministre mantenint també els seus poders com a ministre de l’Interior de Prússia.


Les SA varen detenir al líder comunista Hans Beimler. Les SA estaven molt contents per haver detingut a un líder comunista de tal calibre i a la presó el varen apallissar brutalment amb porres de goma. Després va ser transferit al camp de concentració de Dachau.

Al mateix temps, a Berlín-Steglitz, la policia i les SA varen rodejar la Bauhaus sota pretext de que s’hi guardava material de propaganda comunista. El centre va ser registrat i clausurat per sempre més.


Precisament, aquell dia  a Dachau els nous guardians de les SS varen treure fora de les instal·lacions del camp a quatre jueu i els varen afusellar a camp obert, al·legant que havien intentat fugir. Un d’ells va poder sobreviure i va ser hospitalitzat a Munic, on va morir poc després, tot i que abans va explicar en els metges tots els detalls de la brutalitat que regnava en el camp. Els metges varen informar d’aquells fets a la fiscalia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: