Home // diari // 26 de març de 1933

26 de març de 1933

Diumenge:

En el Reich:

Després d’uns quants dies d’activitat, l’Adolf Hitler es va retirar a Obersalzberg per passar uns quants dies en la seva casa del Berghof. En saber a través dels seus contactes diplomàtics que el Congrés Jueu nord-americà estava planejant convocar el dia següent un boicot mundial als productes alemanys, va convocar a diversos alts funcionaris del Partit, com Joseph Goebbels, Heinrich Himmler i Julius Streicher per una conferència on varen aprovar emprendre accions contra els jueus i es va començar a estudiar la idea de fer un boicot als negocis jueus. Goebbels va preparar un document que, segons la decisió d’en Hitler, convocava a tots els organismes del Partit a un boicot dels negocis jueus a Alemanya a partir de l’1 d’abril de 1933. Per dur a terme el boicot, Julius Streicher va ser nombrat cap de la comissió central encarregada de la planificació i l’organització del boicot, a la qual també pertanyien 13 funcionaris del NSDAP com en Reinold Muchow, l’antic col·laborador d’en Goebbels i en aquells moments cap suplent de l’organització de cèl·lules d’empresa, en Heinrich Himmler i en Robert Ley.


Davant les informacions que sortien dels corresponsals estrangers sobre atacs antisemites, Constantin von Neurath li va dir en el periodista nord-americà Louis P. Lochner que aquella propaganda d’atrocitats, que li va explicar que li recordaven els mites belgues sobre atrocitats comeses per soldats alemanys el 1914, formava part molt probablement d’una campanya organitzada de desinformació contra el govern alemany.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: