Home // diari // 25 de març de 1933

25 de març de 1933

Dissabte:

En el Reich:

A Berlín, Joseph Goebbels va citar els intendents i directors de les societats radiofòniques a la Casa de la ràdio berlinesa perquè ell hi faria un discurs. Donant repetitius cops a la tribuna de l’orador, Goebbels primerament va dir que no podien està contents amb un suport del 37% de la població, fent referència a les eleccions del 5 de març, i va deixar clar que a partir d’ara seria ell qui controlaria les ràdios. Va dir que la posarien al servei de les seves idees, afirmant que cap altre idea hi trobaria expressió. El ministre va demanar una acció de depuració que havia d’eliminar de les emissores de ràdio els últims elements del marxisme, i va deixar clar que la ràdio seria purgada d’inconformistes i d’esquerres, i els va demanar que s’encarreguessin ells mateix de la depuració, sinó, ho faria ell mateix. Goebbels els va dir que la ràdio tenia que ser imaginativa, moderna i no tenia que avorrir a la gent, ja que era l’instrument més modern i més important per influir en les masses que existia, va proclamar. Inclús va augurar que a llar termini la ràdio substituiria els diaris.

Llavors, Goebbels va definir l’objectiu del seu nou Ministeri de Propaganda: la mobilització espiritual del poble alemany en una recreació permanent de l’esperit d’entusiasme popular que havia galvanitzat.


A Stuttgart, el govern alemany va obrir el primer establiment que es dedicava a reeducar a tota aquella persona que creien que no comprenia les excel·lències del moviment nacionalsocialista. Al principi no hi havia més que 1.500 places, però amb el temps aquesta xifra es va triplicar. Els nazis havien de fer canviar l’opinió pública que no els donava majoritàriament suport.


A Niederstetten, en el sud-oest d’Alemanya, uns 30 membres de les SA de fora de la localitat varen irrompre les llars jueves i es varen endur als homes a l’ajuntament, on els varen maltractar. En la població pròxima de Creglingen es varen produir fets molt semblants que varen acabar amb la mort de dos dels divuit jueus que havien sigut agafats.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: