Home // diari // 1 de març de 1933

1 de març de 1933

Dimecres:

En el Reich:

A la matinada, poc després de que Hermann Göering anunciés la nit anterior en el Völkischer Beobachter una llista de 5.000 persones que havien de ser detingudes, alguns redactors de diaris varen saber per telegrama que anaven a ser detinguts. Molts d’ells varen decidir abandonar Berlín agafant els trens suburbans perquè els ferrocarrils principals, les carreteres i l’aeròdrom de Tempelhof estaven vigilats pels homes de les SA. Després varen poder agafar trens internacionals per sortir del país.

De dia, el govern va aprovar un segon decret que imposava sancions als actes de provocació a la lluita armada contra l’Estat i la provocació a una vaga general. Temien que els partits d’esquerre, tot i estar atemorits, poguessin convocar una vaga general. Com a curiositat, davant de tots aquells disturbis provocats per l’incendi del Reichstag, l’advocat jueu Michael Siegel se’n va anar a la comissaria per denunciar les actuacions de les SA i les SS. Quan va sortir ho va fer amb els pantalons estripats i descalçat, i els policies a qui va anar a demanar protecció el varen obligar a donar la volta a la ciutat amb un cartell penjat del coll que deia: No tornaré a queixar-me a la policia.

A Northeim, al nord d’Alemanya, a partir d’aquell dia les SA varen quedar reclutades com a policia auxiliar, fet que va significar que comencessin a organitzar-se patrulles en els carrers i irrompessin en les cases dels socialdemòcrates i els comunistes locals.


L’ambaixador britànic Horace Rumbold va informar a Londres que en una conversació privada amb el ministre Constantin von Neurath, aquest li havia descrit a en Göering com un home terrible a qui Franz von Papen no podia controlar i que era considerat com el verdader feixista dins del NSDAP.


El govern va aprovar un decret sobre la seguretat sanitària per tancar les clíniques d’assessorament mèdic de finançament públic en tot el país. D’aquesta manera es varen expulsar molts metges, sobretot si eren jueus.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: