Home // diari // 6 d’abril de 1945

6 d’abril de 1945

Divendres:

En el Reich:

L’Adolf Hitler estava desesperat en el seu búnquer, sabia que era qüestió de temps de que tot acabés, i va trucar al general Walter Wenck, que estava convalescent a Baviera recuperant-se d’un accident de cotxe, i el va nombrar comandant d’un Exèrcit que no existia, però que Hitler no sabia. Per altra banda, el ministre Joseph Goebbels va aprofitar un discurs a les tropes per dir que el destí els havia enviat, fent referència a en Hitler, a aquest home perquè poguessin donar testimoni d’aquell miracle.


Els Aliats varen alliberar el Kommando S3 de Buchenwald. A més, durant aquell dia varen abandonar el camp més de 3.000 jueus a peu. Però en el camp continuaven les execucions i aquell matí les SS varen cridar a 46 presoners polítics que havien de ser assassinats perquè es presentessin al portaló. Però ningú va aparèixer a part del fabricant francès Bloch, que varen tornar poc després al camp per calmar als seus companys. En tornar-los a cridar i en tenir la mateixa resposta, el comandant va convocar al decà del camp I i li va exigir que els busqués amb l’ajuda de la Defensa del Camp. Aquest els va buscar durant vuit hores sense poder-ne trobar a cap, ja que estaven amagats en un cau que havien fet. Les SS no es varen atrevir a passar un control i a la nit les SS només es varen atrevir anar al camp armats. Sabien que els presoners ara estaven disposats a lluitar.

En el front oriental:

A Àustria, les avantguardes de xoc del comandant Rodion Malinovski varen arribar als ravals del sud de Viena. Llavors, l’Adolf Hitler va ordenar al general Lothar Rendulic que conservés la ciutat com fos. Però, a la nit, la situació era desesperada a Àustria per les tropes alemanyes, i Rendulic va ordenar la rendició del seu Exèrcit, fent possible que gran part d’Àustria caigués en mans dels nord-americans, que havien penetrat a Àustria per l’Alemanya meridional. A partir d’aquell dia els alemanys es varen començar a retirar i es varen endur amb ells a la majoria dels policies.


El quarter general del Grup d’Exèrcits del Vístula va observar com els soviètics intentaven avançar en direcció a Berlín, i varen sentir els motors dels tancs procedents del sector de Reitwein, al sud-oest de Küstrin, i al nord-est, a prop de Kienitz.

En el front occidental:

El comandant suprem Dwight D. Eisenhower li va dir en el general George Marshall que creia que hi havia 150.000 alemanys a la bossa del Ruhr, dels quals pensava capturar-ne 100.000. Aquells càlculs eren erronis perquè es varen concentrar a la bossa 323.000 alemanys de set cossos i 19 divisions.


Els alemanys que desertaven del front marxant en direcció a Brion es varen trobar amb una unitat armada de la Reichsarbeitsdienstes, la RAD, que depenia de la Wehrmacht, i els varen ordenar que tornessin a lluitar per la ciutat de Paderborn sinó volien ser afusellats.

En el Pacífic:

A Okinawa, 900 avions, una tercera part d’ells kamikazes, japonesos varen intentar destruir la flota nord-americana que estava a les costes de l’illa. Però els kamikazes varen ser destruïts per les armes antiaèries nord-americanes. Els bombardejos japonesos varen continuar amb intensitat durant tot el mes, disminuint el maig i el juny.

A les aigües d’Okinawa, a la matinada, la flota del vicealmirall Seiichi Ito va descendir sobre les platges d’Hagushi i amb els seus canons varen aixafar als invasors nord-americans. Però la petita flota japonesa va ser descoberta en sortir de l’estret de Bungo, entre Kyushu i Shikoku, per submarins nord-americans, els quals varen informar a l’almirall Raymond Spruance. Els avions de reconeixement li varen confirmar a l’almirall l’existència d’aquella flota. Per ajudar als seus companys, el grup del cuirassat Yamato va salpar de Japó amb la cobertura de 355 kamikazes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: