Home // diari // 21 de març de 1945

21 de març de 1945

Dimecres:

En el Reich:

L’Adolf Hitler es va reunir en el jardí de la Cancelleria del Reich amb el ministre Heinrich Himmler i el general Heinz Guderian. Després de passejar pel jardí per parlar de la situació militar, Hitler els va deixar sols, i Guderian ho va aprofitar per dir-li a en Himmler que no hi havia cap possibilitat de guanyar la guerra i que només els hi hauria d’importar com acabar amb les matances i els bombardejos. Seguidament, li va comentar que veia en ell l’única persona capaç de contactar amb els països neutrals per negociar la rendició, però Himmler li va contestar que encara era aviat per pensar en la rendició .

Mentre Himmler i Guderian parlaven, Hitler va rebre un informe del ministre Joseph Goebbels sobre la reforma de la Luftwaffe. En l’informe s’explicava que l’aviació alemanya no podria fer res per aturar l’avanç Aliat. A la nit, mentre Berlín era novament bombardejada, Hitler es tornar a reunir amb el general Guderian i li va recomanar que s’agafés una baixa per malaltia. Però, en aquell moment, va entrar un ajudant per comunicar-li a en Hitler que el ministre Albert Speer desitjava ver-lo. Hitler es va negar a rebre’l dient que sempre que algú sol·licitava reunir-se a soles amb ell era perquè tenia alguna cosa desagradable per dir-li, i va dir que Speer començava tots els seus informes amb la frase: la guerra està perduda, i que els guardava en una caixa forta i no se’ls llegia. Després d’acabar la reunió i no donar de baixa al general Guderian, Hitler no va tenir més remei que reunir-se amb l’Albert Speer, que volia parlar-li del seu viatge al front occidental. Per Speer ja res tenia sentit, no tenia cap influència ni amb en Hitler ni amb cap dels generals i tenia por de que és volgués acabar amb la seva vida. Per això durant la trobada va estar callat i més prudent alhora de donar la seva opinió davant d’en Hitler. A més, Speer sabia que Hitler estava dictaminant sentències de mort als oficials que no obeïen les seves ordres de terra cremada.


El règim nazi va rebre informacions de que els soviètics havien retirat dos exèrcits de Pomerània i de Prússia Oriental per enviar-los al riu Òder per dirigir-se cap a Berlín.


Entre les tres i les cinc de la matinada va sonar l’alarma antiaèria a la ciutat de Falkenstein, a la regió de Vogtland. Tot i que la ciutat no va ser atacada, la ràdio va amenaçar de que unes esquadrilles procedents de Turíngia sobrevolaven Saxònia.

En el front occidental:

El 1º Exèrcit canadenc del comandant Crear i l’exèrcit britànic del general Miles Dempsey varen abandonar les seves posicions i varen avançar per terres holandeses entre el mar i el riu Weser, en direcció a la ciutat de Brema.


Tres cossos del 3º Exèrcit nord-americà havien arribat al Rin.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: