Home // diari // 17 de març de 1945

17 de març de 1945

Dissabte:

En el front occidental: 

Abans de les tres del migdia, en el pont de Remagen, mentre 200 nord-americans treballaven en reforçar-lo amb material pesat, el pont va començar a vibrar violentament i un rebló es va desprendre i seguidament ho varen fer uns quants més. Un estrep vertical es va trencar i a continuació el pont sencer es va començar a moure’s fins que finalment es va enfonsar en les aigües del riu Rin arrossegant amb ell 28 soldats del cos d’Enginyers nord-americans i ferint-ne a 63. Aquell pont era de molta importància pels nord-americans perquè era per on passaven les tropes que es dirigien cap a l’est. L’Adolf Hitler, que sabia de la importància del control d’aquell pont, havia demanat en els seus soldats que el destruïssin abans de que caigués en mans aliades, però els soldats alemanys el 7 de març de 1945 no el varen destruir per diversos errors i va ser ocupat intacte pels nord-americans. A última hora d’aquella nit, set homes granota alemanys entrenats en una piscina de Viena es varen submergir en el Rin amb ordres de destruir els ponts tàctics utilitzant explosius de plàstic. Tots ells varen ser capturats, abatuts o obligats a tornar a la riba.

Davant d’aquella situació tan desesperada pels alemanys, Hitler va ordenar conservar les posicions actuals, tot i que en els seus subordinats els hi deia que s’havien d’evitar les aniquilacions.

En el Pacífic:

A Iwo Jima, els nord-americans varen declarar oficialment la conquesta de l’illa.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: