Home // diari // 14 de març de 1945

14 de març de 1945

Dimecres:

En el Reich:

Adolf Hitler va decidir continuar amb les evacuacions de l’est cap a l’oest. Però no tothom pensava igual que el dictador; Albert Speer creia era una mesura inútil ja que arribava massa tard.


A la nit, un bombardeig Aliat contra Berlín va destruir el Ministeri de Propaganda. Hitler, com a resposta al bombardeig, va trucar al ministre Joseph Goebbels per ordenar-li que havien de començar a funcionar els consells de guerra ambulants. Els nord-americans varen utilitzar una nova bomba, la bomba explosiva Grand Slam de 10 tones, que seria utilitzada en 41 ocasions més.


A Hohenlychen, al nord de Berlín, Heinrich Himmler va tenir que tornar a necessitar tractament del doctor Felix Kersten i aquest li va tornar a demanar que no destruís les ciutats holandeses tal i com Hitler l’hi havia ordenat. Himmler li va contestar que no estava en condicions per contestar-li de moment. Finalment, Himmler va accedir a enviar un missatge perquè no es destruís La Haya, la fortalesa de Clingendael o les preses holandeses.

En el front occidental:

Un dels cossos del 3º Exèrcit nord-americà del general George Patton va travessar el baix riu Mosa a prop de Coblença per atacar per darrere la línia Sígfrid, el sistema defensiu alemany. Hi havia la possibilitat de que les tropes del general Patton baixessin pel Rin i aïllessin les restes de les tropes alemanyes en el marge occidental.


En el port de Swinemünde, les forces aliades varen enfonsar un vaixell alemany amb 2.000 refugiats a bord.

En el front oriental:

A Silèsia, els polonesos varen arribar a Klosterbruck, en el districte d’Oppeln, ocupada pels soviètics el 21 de gener, i varen prohibir l’ús de l’alemany.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: