Home // diari // 28 de febrer de 1945

28 de febrer de 1945

Dimecres:

En el Reich:

A Berlín, el ministre Joseph Goebbels va criticar davant de l’Adolf Hitler al ministre Hermann Göering i va parlar molt bé de l’almirall Karl Döenitz. Per en Hitler l’almirall era el millor home de la Marina, ja que creia que sota el seu comandament la Kriegsmarine havia triomfat.

En el front occidental:

El 1º Exèrcit nord-americà va començar el seu atac sobre el Rin amb el 8º Cos. Els tancs nord-americans varen avançar cap al Rin entre Düsseldorf i Venlo, i soldats nord-americans de la companyia C del 1º Batalló del 180º regiment d’infanteria adscrit a la 1º Divisió varen entrar a Alemanya a peu.

En el Pròxim Orient:

Aràbia Saudita va declarar la guerra a Alemanya. La pressa per unir-se als Aliats va ser conseqüència, en part, de l’anunci de que només aquells Estats que declaressin la guerra abans de l’1 de març de 1945 serien invitats a la conferència de San Francisco sobre les planejades Nacions Unides de la postguerra.

En els Estats Units:

A les nou del matí el president Franklin Delano Roosevelt va arribar de retorn a la Casa Blanca després de completar un viatge de 22.277 quilòmetres.

A Filipines:

Un regiment de la 41º Divisió nord-americana del 8º Exèrcit va desembarcar a Port Princesa, a l’illa e Palauan, el Corregidor, i es varen dirigir cap a l’interior acompanyats de guerrillers filipines, que buscaven i destruïen els amagatalls dels japonesos. Els nipons varen resistir fins a finals d’abril, menys el soldat Hiroo Onoda, que es va rendir el 1974.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: