Home // diari // 1 de març de 1945

1 de març de 1945

Dijous:

En el Reich:

Al migdia, el ministre Joseph Goebbels va entrevistar-se amb el general rus Andrei Vlasov. El líder rus anti-soviètic li va dir que per salvar Rússia havia de desaparèixer el bolxevisme i s’havia d’instaurar una ideologia semblant a la del nacionalsocialisme. Vlasov va definir al dictador Iosif Stalin com un home de ment malalta i jesuític, de qui no es podia creure cap paraula.

En el front oriental:

El grup del 1º Exèrcit Bielorús del comandant Gregory Zhukov, el 3º Exèrcit de xoc i el 1º i 2º Exèrcits blindats de guàrdies varen atacar cap al nord, a uns 50 quilòmetres de Stettin, per destruir al 3ª Exèrcit Panzer alemany, que contava amb 203.000 homes, 700 tancs, 2.500 canons i 100 canons d’artilleria costera i antiaeris fixes. Aquesta ofensiva estava dissenyada per consolidar l’assalt que s’havia de produir sobre Berlín. Per altra banda, el general Ferdinand Schörner va llançar un contraatac contra la ciutat de Lauban i, per sorpresa de tothom, va ocupar la ciutat fent fora al 3º Exèrcit blindat de guàrdies soviètic.

En el front occidental:

Dins l’Operació Grenade, la punta de llança del 9º Exèrcit del tinent general Bill Simpson va arribar a Neuss, a prop del Rin. Vuit ponts creuaven el gran riu en el front del 9º Exèrcit, i un a un els enginyers alemanys els varen destruir i enfonsant a l’aigua.

Per altra banda, els nord-americans varen conquerir Mönchen-Gladbach.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: