Home // diari // 1 de desembre de 1944

1 de desembre de 1944

Divendres:

En el Reich:

El ministre d’Armament Albert Speer es va reunir amb els seus col·laboradors a Rechlin, Alemanya, per presentar-los els nous desenvolupaments en el sector de l’armament. Sincerant-se amb ells, els va explicar que no tenien noves armes miraculoses i que segurament mai disposarien d’elles. A més, els va mirar de convèncer que des del punt de vista tècnic no eren possibles els miracles que es venien. Speer va criticar obertament la propaganda que es feia dins del Reich d’unes noves armes increïbles que farien guanyar la guerra. Havia comprovat molts cops la preocupació que tenien els cap de les divisions i dels regiments cap a les seves tropes perquè s’agafaven a la fe cada cop més gran de que arribarien unes noves armes que els tornarien invencibles.


El SS Hauptsturmführer Joseph Kramer es va convertir en el comandant del camp de concentració de Bergen Belsen després d’haver efectuat al seu aprenentatge en el camp de concentració de Natzweiler Struthof.

En el front occidental:

El comandant suprem Dwight D. Eisenhower va circular amb el seu Cadillac cap al sud creuant el riu Pétrusse per dirigir-se a la Ciutat de Luxemburg per trobar-se amb l’Omar Bradley, que estava engripat a l’Hotel Alfa, per parlar de l’última trobada que havia tingut amb el mariscal Bernard Law Montgomery. El comandant suprem estava furiós amb el mariscal, que criticava a en Bradley i volia que estigués sota les seves ordres per controlar ell un front, i no estava d’acord amb l’estratègia que estaven seguint. Després de calmar-se amb el seu amic i company, el comandant suprem va enviar una resposta del telegrama del dia anterior del mariscal britànic en què li deia que hi havia coses de les que deia que no hi estava d’acord, com que des de Normandia tot havia anat malament. A més, li recordava que la logística britànica en el nord s’havia estirant tant que subministrar només 500 tones extra de provisions diàries li costaven al comandant Bradley tres divisions, privant-les de transport motoritzat. Tot i això, varen acordar la celebració d’una reunió amb el mariscal britànic a Maastricht el 7 de desembre.


Els Aliats varen saber que els cursos per Oficials de la Direcció Nacionalsocialista havien sigut cancel·lats degut a una operació especial imminent. Els Aliats no varen donar-hi importància.

A la Unió Soviètica:

A Moscou va començar una reunió que va durar fins al 10 de desembre de 1944 entre en Iosif Stalin i en Charles de Gaulle.

A la Gran Bretanya:

El primer ministre Winston Churchill li va enviar un missatge al mariscal Jan Christian Smuts per recordar-li que l’exèrcit britànic era la meitat de gran que el nord-americà i que aviat només serien una tercera part. El primer ministre li recomanava agrupar-se i reforçar els exèrcits per una ofensiva a la primavera, però el va advertir de que per ara no era tant fàcil com ho era abans que es fessin les coses que ell volia.

A Birmània:

Els Aliats varen avançar pel país.

En el Pacífic:

Bombarders pesats B-29 que provenien de les Marianes varen atacar l’illa d’Iwo Jima.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: