Home // diari // 1 de novembre de 1944

1 de novembre de 1944

Dimecres:

En el Reich:

Heinrich Himmler va ordenar destruir les cambres de gas i els crematoris d’Auschwitz. Precisament, aquell dia va arribar a Berlín amb avió en Jean-Marie Musy, que es va reunir primer amb en Walter Schellenberg i després amb el ministre. Musly li va oferir a en Himmler comprar la llibertat dels presoners suïssos dels camps de concentració a canvi de 20 milions de francs suïssos.


Preparant l’ofensiva de les Ardenes, que portava moltes crítiques per part dels generals, Heinz Guderian li va explicar en el general Alfred Jodl que en la situació actual no s’ho podien jugar tot a una sola carta.

En el front occidental:

Les tropes especials alemanyes pertanyents a la 4º Brigada, juntament amb els comandos números 41, 47 i 48, varen començar a desembarcar a la punta occidental de l’illot Walcheren, a la petita localitat de Westkapelle. L’illot estava defensat per la 70º Divisió alemanya però es veia amenaçat pel 1º Cos britànic.


Courtney Hodges, acompanyat pel general Gerow, el comandant del 5º Cos, va visitar el quarter general de la 28º Divisió a Rott. Hodges li va dir en el comandant Dutch Cota que el matí següent havien d’atacar en el bosc de Hürtgen com a primera fase d’una operació, abans de que el 7º Cos comencés a avançar per l’esquerre. El pla, va afirmar el comandant nord-americà, era excel·lent.

En el Pacífic:

El general James Harold Doolittle va fer bombardejar la ciutat de Tòquio amb els bombarders B-29. L’atac va ser de poca importància i només va tenir afectes psicològics pels japonesos, que varen començar a témer per la seva pròpia seguretat a dins del país. Per aquell atac es va crear la Unitat d’Atac Especial Shinten.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: