Home // diari // 28 d’octubre de 1944

28 d’octubre de 1944

Dissabte:

En el Reich:

L’Alfred Jodl va ordenar telegràficament l’evacuació de tots els habitants de Noruega del nord i incendiar totes les seves cases per què no poguessin ser utilitzades pels soldats soviètics. Els alemanys anaven cedint terreny de forma constant davant les ofensives aliades tant a occident com a orient.

El camp de concentració de Dora Mittelbau va deixar de ser un kommando depenent de Buchenwald per convertir-se en un camp autònom. A partir de llavors, Dora es va ocupar de 23 kommandos exteriors de Buchenwald.

En el front occidental:

El comandant suprem Dwight D. Eisenhower va reiterar que Anvers continuava sent el seu objectiu prioritari, i un cop aconseguit aquest objectiu va afegir que la batalla final per Europa tindria tres fases generals: una lluita a l’oest del Rin; la captura de caps de pont al llarg del riu; i per últim atacar en el cor d’Alemanya.

A la Unió Soviètica:

A Moscou, es va firmar l’armistici entre la Unió Soviètica i Bulgària, que fins llavors es negava a ajudar els Aliats. Els búlgars varen acceptar la seva retirada de la Macedònia iugoslava i de Grècia, així com també es donava el control de les seves tropes a comandaments soviètics.

En el front oriental:

A Hongria, després del canvi de posició del govern hongarès, les tropes soviètiques varen llançar una gran ofensiva contra Budapest, defensada per quatre divisions alemanyes i dues hongareses comandades per un oficial de policia de les SS, el general Karl von Pfeffer-Wildenbruch.

En els Estats Units:

En un discurs sobre el projecte de Llei Econòmica de Drets (Economic bill of Rights), el president Franklin Delano Roosevelt va proposar inversions a gran escala en el sector públic per mantenir la prosperitat després de la guerra.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: