Home // diari // 26 d’octubre de 1944

26 d’octubre de 1944

Dijous:

En el Reich:

A Munic, l’Eva Braun va escriure el seu testament on deixava tot el que tenia a alguns familiars i alguns amics seus. El llegat consistia en joies, vestits, peces de porcellana, mobles, diners en efectiu i quadres de pintors com Hermann Gradl, Hugo en Wilhelm Kauffmann, Theodor Bohnenberger, Oskar Mulley, Heinrich Knirr i Fritz Halberg-Krauss. A la seva germana gran, l’Ilse, li va deixar un retrat seu pintat per en Bohnenberger i la casa de la Wasserburger Strasse. A la Gretl Fegelin li deixava totes les seves pel·lícules, els àlbums de fotografies i les cartes personals. L’Eva li demanava a la Gretl que enterrés totes les cartes de l’Adolf Hitler i els esborranys de resposta però que no els destruís i, en canvi, si que li demanava destruir la resta de correspondència privada i sobretot les coses de treball. L’Eva volia deixar constància que havia tingut una relació amb el dictador alemany.

En el front occidental:

El SHAEF va tenir notícies d’unes ordres d’en Hitler per la creació d’una força especial per una missió a l’Oest. Es tractava de la futura ofensiva de les Ardenes. Era essencial en aquesta nova força el coneixement de l’anglès i el llenguatge nord-americà pels voluntaris.

A les Filipines:

Aquell dia va acabar amb victòria nord-americana la batalla naval en el Golf de Leyte entre les forces japoneses i nord-americanes començada el 22 d’octubre de 1944, tot i que els nord-americans varen perdre 6 embarcacions i al voltant de 200 avions. Aquesta era la batalla naval més gran de tots els temps i va ser crucial pels nord-americans. En ella varen xocar la flota nord-americana i australiana composta per 20 portaavions, 25 creuers, 12 cuirassats, 1.500 avions i més de 140 destructors, davant a la flota japonesa composta per 4 portaavions, 9 cuirassats, 14 creuers, 35 destructors i 715 avions. A partir d’aquesta batalla els japonesos varen començar els seus famosos vols kamikazes.

En el nord de l’illa, en el cap Engany, també va acabar amb victòria nord-americana la batalla aeronaval del dia anterior entre nord-americans i japonesos. Els japonesos es varen retirar cap a Brunei, a l’oest de Filipines, entre les illes Panay i Calamianes, però l’aviació aliada va atacar als vaixells japonesos que intentaven fugir. Finalment, els japonesos es varen escapar tot i perdre un creuer lleuger.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: