Home // diari // 22 d’octubre de 1944

22 d’octubre de 1944

Diumenge:

En el Reich:

En el quarter general de Rastenburg, Adolf Hitler i Otto Skorzeny es varen reunir per planejar l’atac sorpresa alemany a les Ardenes. Hitler també es va reunir amb el cap de l’Estat Major del comandant Gerd von Rundstedt, el general Siegfried Westphal i el general Hans Krebs. Els tres varen quedar molt sorpresos que els fessin firmar la promesa de guardar absolut secret sota pensa de mort abans d’entrar a la sala de conferències. Alfred Jodl els va presentar un estudi secret anomenat Wacht am Rhein (Guàrdia en el Rin). Després de dinar, els dos caps d’Estat Major varen rebre permís per assistir a la conferència de situació celebrada cada dia pel dictador. Es va demanar a diversos generals que abandonessin la sala un cop s’hagués donat l’informe general, quedant a la sala només 15 persones. Hitler va ser el primer en parlar i va dir que el front occidental portava temps demanant reforços i va explicar que tenia un pla d’atac sorpresa contra Anvers. Tindria lloc al sud de Lieja, i tindria el suport de 2.000 avions. L’atac s’havia de dur a terme el novembre, durant el període de boires. L’avanç principal l’havia de dur a terme el 6º Exèrcit Panzer just al sud del bosc de Hürtgen. El 5º Exèrcit del general Hasso von Manteuffel havia d’ajudar pel flanc esquerre, mentre per la seva part el 7º Exèrcit estaria a la guàrdia davant els contraatacs del 3º Exèrcit del general George Patton pel sud. Westphal va informar a en Von Rundstedt quan va tornar al Schloss Ziegenberg, el seu quarter general a prop de Frankfurt.

A la Gran Bretanya:

A Londres, a la tarda va arribar-hi el primer ministre Winston Churchill després d’haver estat els últims dies a Moscou i després d’haver fet escala a Crimea, El Caire i Nàpols.

A les Filipines:

Al matí, les tropes del comandant Takeo Kurita es varen dirigir cap a les platges de Leyte, on hi havien desembarcat les tropes del comandant Douglas MacArthur el 20 d’octubre de 1944 i, a la nit, ho varen fer les tropes de l’almirall Nishimura, mentre els portaavions de la força de diversió d’Ozawa s’apropava pel nord. Poc després va començar una batalla naval a Leyte entre les forces japoneses i nord-americanes que va acabar el 26 d’octubre de 1944 amb victòria nord-americana.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: