Home // diari // 23 d’octubre de 1944

23 d’octubre de 1944

Dilluns:

En el Reich:

En el Berghof, a Obersalzberg, a la nit, l’Eva Braun li va dir a la Gerda Bormann, l’esposa del secretari Martin Bormann, que estava preocupada perquè l’Adolf Hitler, que no es recuperava dels seus dolors estomacals i els tremolors, es trobés tan a prop del front.


Entre dos quarts d’una i dos quarts de dues va sonar l’alarma antiaèria a la ciutat de Dresden. L’artilleria antiaèria va disparar projectils a l’aire, però no hi va haver cap bombardeig a la ciutat.

En el front oriental:

L‘exèrcit soviètic va dirigir dues forces blindades cap a Gumbinenn i Goldap.

En el bàndol Aliat:

Els Estats Units i la Gran Bretanya varen reconèixer al general Charles de Gaulle com a cap del govern provisional francès. Franklin Delano Roosevelt va tardar tant a reconèixer a en De Gaulle perquè, a part de que no li agradava personalment, creia que no havia fet res en la guerra.

A les Filipines:

En el golf de Leyte, en el Mar de Sibuyan, quan es feia de dia, els submarins nord-americans Darter i Dace varen veure la Força Central del comandant Takeo Kurita, i donant la senya d’alerta a l’almirall William Halsey, varen començar a atacar a les tropes japoneses en una batalla naval que va acabar amb l’enfonsament de dos creuers de guerra, el Maya i el Atago, aquesta última la nau capitanejada per en Takeo Kurita, que va passar al cuirassat Yamato, i varen danyar al Takao. Els avions japonesos varen contraatacar bombardejant. Aquesta seria la primera de les quatre batalles que es produirien en el golf de Leyte.

Posted in diari

Comments are closed.

css.php
%d bloggers like this: