Home // diari // 16 d’octubre de 1944

16 d’octubre de 1944

Dilluns:

A Hongria:

Després de que el dia anterior el regent Miklos Horthy abdiqués com a regent, les tropes de l‘Otto Skorseny, acompanyades per unitats de carros de combat Panther i Goliath, varen entrar a les sis del matí a la ciutat de Budapest sense trobar-se resistència. Tot i això, abans, a les quatre de la matinada, el Brigadeführer SS Veesenmeyer ja havia anunciat al HSSPF Winkelmann que el regent Horthy entregaria el poder al líder Ferenc Szalasi.

En el front oriental:

El 3º Front de la Rússia Blanca, dirigit per l’Ivan Tscherniakowski, va penetrar Prússia Oriental i va arribar fins a Nemmersdorf, Goldap (la primera població important de la província) i fins als límits de Gumbinnen, i es dirigien ràpidament cap a Königsberg. En aquells moments les carreteres estaven plenes de refugiats que estaven atemorits per l’arribada dels soviètics. L’exèrcit soviètic estava a pocs quilòmetres del quarter general de Rastenburg, però l’Adolf Hitler es va resistir a marxar perquè no volia donar una imatge de feblesa.

En el front occidental:

A un quart de cinc de la tarda, el 30º Cos i el 7º Cos nord-americans es varen enllaçar al sud-est de Wurselen, encerclant la ciutat d’Aquisgrà, després de diversos dies de lluita contra els alemanys. Els alemanys prèviament varen ser capaços de posar precipitadament a la ciutat un batalló de les SS, l’artilleria de la 246º Divisió d’Infanteria, la 219º Brigada de Canons d’Assalt i alguns enginyers de combat.


En el bosc de Hürtgen, la 9º Divisió nord-americana es va tenir que aturar després de patir al voltant de 4.500 baixes, unes en combat contra la 275º Divisió d’Infanteria del generalleutnant Hans Schmidt i unes altres en no combat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: