Home // diari // 25 de setembre de 1944

25 de setembre de 1944

Dilluns:

En el Reich:

Després de passar una nit horrible amb forts dolors estomacals, el matí l’Adolf Hitler no es va poder ni aixecar del llit i semblava apàtic. A la nit, tot i continuar tancat a la seva habitació pels seus dolors mentre renegava de la situació militar, va redactar un decret per la creació del Volkssturm, una milícia d’homes de 16 a 60 anys que serien cridats a lluitar obligatòriament, i va justificar aquella decisió explicant que els seus enemics del judaisme internacional volien aniquilar al poble alemany i que, per tant, tenia que cridar en el combat a tots els homes alemanys útils per utilitzar una arma per reforçar la WehrmachtHeinrich Himmler va ser l’encarregat d’assumir el comandament militar de la Volkssturm.


A Brandenburg, els nazis varen executar a en Josef Römer, conegut com a Beppo, per haver participat en una organització anomenada Beppo, en honor seu, que es dedicava a crear grups de combat dins de les empreses per sabotejar-les esperant fer-se amb el control de país després de la caiguda del Tercer Reich.

En el front occidental:

L‘Operació Market Garden era un fracàs més que evident i aquell dia es va prendre una decisió important. Al matí, en el lloc de comandament del 30º Cos a Malden, el comandant Browning i el comandant Harrocks varen acordar reduir les pèrdues i treure la 1º Divisió Aerotransportada d’Arnhem aquella mateixa nit en una operació amb el nom clau de Berlín. El comandant Urquhart seria qui donaria l’ordre de retirada. A la nit, 3.910 soldats dels 11.920 de la 1º Divisió Aerotransportada i de la Brigada Independent Polonesa varen aconseguir retirar-se cap al baix del riu Rin. L’artilleria del 30º Cos va disparar tota l’estona per camuflar millor la fugida. D’aquesta manera va començar l’evacuació dels paracaigudistes supervivents. Tots els altres soldats que no varen escapar varen caure morts, ferits o capturats.


Una directriu procedent dels caps de l’Estat Major Conjunt donava prioritat per bombardejar als objectius del petroli alemany, seguit del sistema de transport alemany i les instal·lacions de producció de tancs. Però el Comandament de Bombardeig no va veure amb bons ulls la directriu, ja que els seus líders estaven decidits en destruir les ciutats alemanyes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: