Home // diari // 18 de juny de 1944

18 de juny de 1944

Diumenge:

En el Reich:

Provinent d’Auschwitz, 1.000 jueus varen arribar en tren a Landsberg per treballar com esclaus en la construcció de les fàbrica-búnquer de Weingut II, Diana II, Walnuss II i els camps de concentració de Kaufering.

A França:

Les tropes alemanyes varen resistir a Caen dels atacs de les tropes de Bernard Law Montgomery. Per la seva part, els alemanys varen atacar a Saint-Marcel, a prop de Malestroit, que s’havia convertit en una de les bases d’on els Aliats rebien les armes procedents de la Gran Bretanya. La posició estava defensada per dos batallons del Morbihan a les ordres dels comandants Le Garrec i Caro, i per diversos equips de paracaigudistes a les ordres de Bourhoin. Després de lluitar diverses hores, els alemanys es varen apoderar del terrenys, però els Aliats varen aconseguir escapar. Per altra part, la 2º Panzer SS, anomenada Das Reich, va arribar a Alençon esgotada després d’haver sigut aturada a Tarn, Lot, La Corrèze i la Haute Vienne.


A primera hora, les forces nord-americanes varen arribar a la costa occidental de la península de Cotentin, Normandia, bloquejant a la guarnició alemanya de Cherbourg i varen arribar a l’oceà Atlàntic per Barneville. L’Adolf Hitler havia ordenat a la guarnició lluitar fins la mort per la importància del port de la ciutat de Cherbourg.

A Itàlia:

Després de dur combats a Marina di Campo, Porto Longone i Porto Ferraio, les tropes de Jean Marie de Lattre de Tassigny varen ocupar l’illa d’Elba després d’aniquilar a la guarnició alemanya que comandava el general Gall, i varen fer 2.300 presoners i varen capturar 60 canons i molt de material. A la nit, el general De Lattre va telegrafiar des de la casa de l’emperador Napoleó Bonaparte a Charles de Gaulle per informar-lo dels resultats i va subratllar que s’havia aconseguit en l’aniversari de la seva proclama de 1940.

A la Gran Bretanya:

En el Dia de Waterloo, al matí una bomba V-1 va caure en la Guards Chapel dels quarters Wellington, a Birdcage Walk, a l’actual St. Jame’s Park de Londres. En aquells moments una multitud s’hi havia congregat per cantar el Te Deum i es preparava per celebrar la comunió de la mà del bisbe de Maidstone. A les 11:10 es va sentir un fort soroll provinent del cel. L’escriptor Ernest Hemingway el va poder sentir des de la seva suite de l’Hotel Dorchester. A Parliament Square els londinencs en sentir el soroll es varen estirar al terra cobrint-se el cap. L’esposa del primer ministre Winston Churchill, Clementine Churchill, el va sentir a Hyde Park, on es trobava visitant una bateria d’artilleria en la que la seva filla Mary hi treballava com a voluntària. La multitud concentrada a Guard Chapel també el va sentir, però va continuar cantant. Pocs segons després, el míssil va impactar contra el sostre de formigó de la capella destruint els murs, les columnes i els pilars. 121 persones varen morir i moltes més varen resultar ferides. De seguida, Clementine va anar a avisar al seu marit, que estava revisant uns papers des del seu dormitori en el número 10 del Downing Street. Churchill es va dirigir d’immediat a Birdcage Walk, on va poder observar com els equips de salvament treien cadàvers, entre ells diversos músics de la banda del regiment de guàrdies Coldstream. El primer ministre no va poder contenir les llàgrimes.

A la tarda, Churchill es va dirigir amb automòbil a Bushy Park, on li va demanar en el comandant Dwight D. Eisenhower que redoblés els esforços per acabar amb aquells míssils. En un memoràndum redactat poc després, el comandant suprem va ordenar que els objectius amb el nom en codi de Crossbow tenien la màxima prioritat després de les necessitats més urgents de la batalla.

En el Pacífic:

En el mar de Filipines va començar una batalla entre els japonesos i els nord-americans que va durar fins al 20 de juny de 1944.


A les illes Marianes, les embarcacions de guerra del Grup d’Operacions 58 nord-americanes es varen reunir a l’oest de Saipan.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: