Home // diari // 8 de juny de 1944

8 de juny de 1944

Dijous:

En el front occidental:

A França, els Aliats varen alliberar fàcilment la ciutat de Bayeux. A més, l’aviació del Coastal Command va enfonsar en el Canal de la Mànega a dos submarins més alemanys; el U-373 u el U-441, juntament amb destructors alemanys, però els Aliats varen perdre dues embarcacions d’escorta (una enfonsada per acció d’una mina i una altra pels bombarders alemanys).


En el bàndol alemany, els alemanys varen continuar amb les matances com a represàlies. Els presoners tancats en un estable utilitzat com a presó se’ls va cridar un per un en un jardí per ser executats. 40 presoners reunits en un camp proper de la carretera de Caen a Bayeux varen rebre l’ordre l’ordre de seure mirant cap a l’est. Llavors varen aparèixer uns soldats de les SS amb pistoles metralladores Schmeisser que els varen matar a trets. Alguns dels condemnats varen escapar corrents abans de que arribessin els SS, però varen ser atrapats de nou i traslladats en un camp de presoners.


El primer ministre Winston Churchill va fer una visita llampec a França per veure l’estat de les seves tropes i contemplar el camp de batalla. Ara que les forces d’Overlord havien arribat a terra s’havien de marcar nous objectius i el tinent general Carl Andrew Spaatz va declarar que l’objectiu primordial de les Forces Aèries Estratègiques nord-americanes havia de ser negar el petroli a les forces armades alemanyes.

A Japó:

Hiroshi Oshima va informar a Tòquio de que els alemanys comentaven que, sobre la invasió de Normandia, no sabien segur si els Aliats intentarien un desembarcament posterior a la zona de Calais-Dunkerque.

En el Pacífic:

Les forces de desembarcament nord-americanes varen desembarcar a Eniwetok i Kwajalein.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: