Home // diari // 20 de maig de 1944

20 de maig de 1944

Dissabte:

A la Gran Bretanya:

Preparant l‘Operació Overlord, els Aliats varen començar un desplegament de més de 200 Bigbobs (falses embarcacions de desembarcament creades amb lones i barrils de combustible) al voltant de l’estuari del Tàmesis.

A Polònia:

El Armia Krajowa (l’Exèrcit secret de la resistència polonesa) es va fer per primer cop amb un míssil V-2 que s’havia enfonsat en el riu Bug. Aquest míssil iniciarà l’Operació Most III, que servirà per dur l’artefacte a la Gran Bretanya per ser avaluat pels científics britànics.

A Islàndia:

Els islandesos varen votar en un referèndum esdevenir una república i separar-se de Dinamarca. El 95% del cens va votar per la república, que va quedar establerta el 17 de juny de 1944.

A Nova Guinea:

Les forces del comandant Douglas MacArthur varen culminar amb èxit la destrucció de la guarnició japonesa a l’illa de Wake, a les proximitats de Nova Guinea.

A Japó:

Després d’apuntar el dia anterior diferents zones per on podrien desembarcar els Aliats, Hiroshi Oshima va insinuar ara que la zona escollida podria ser a Suècia, tot i que l’ambaixador va afirmar que el general Alfred Jodl no ho creia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: