19 d’abril de 1944

Dimecres:

En el Reich:

A Alemanya:

El ministre d’Armament, Albert Speer, se sentia malament pel fet de que Adolf Hitler ja no el tingués en consideració i ordenés mesures del seu Ministeri sense el seu consentiment. Hitler havia ordenat la construcció de búnquers per part de l’Organització Todt dins d’Alemanya sense el consentiment de Speer. A més, el dictador li havia fet arribar una carta escrita per ell on li criticava de refons la seva política. Speer li va explicar en una extensa carta de contesta que els grans projectes constructius que havien pensat eren irreals i impossibles de realitzar. En la carta, el ministre li deia que les fàbriques del país s’estaven paralitzant i que ja no es podia construir a llarg plaç i que això provocava que no es pogués garantir la producció d’armament. Speer també va aprofitar la carta per criticar la traïció que havia rebut dins dels seu propi Ministeri amb el consentiment de tothom, sobretot va fer referència el cas de Xaver Dorsch el 14 d’abril de 1944. En acabar la carta li va explicar que se sentia decebut amb tot el que havia passat i demanava restablir la seva pròpia autoritat sobre Dorsch, sinó amenaçava en dimitir. Quan Hitler va llegir aquesta carta en el Berghof es va preocupar molt perquè no podia perdre a un home com Speer.


Karl Döenitz va explicar que en un camp de presoners de guerra a Àustria hi havia un sergent que secretament havia ordenat eliminar a tots els comunistes que es descobrissin. Döenitz va afegir que aquest sergent li mereixia tota la seva consideració per l’exacte compliment de les seves ordres i que ordenaria ascendir-lo perquè, segons ell, era capaç de tenir un càrrec més important.


Els nord-americans varen utilitzar 1.149 bombarders i 744 caces per atacar Kassel, Lippstadt i Paderborn, on hi havien les bases de la Luftwaffe; Ulm i Gunzburg, on hi havien fàbriques, i a la localitat francesa de Watten, on hi havien les bases dels míssils V-1.

A Dinamarca:

La resistència danesa va assassinar al xofer del plenipotenciari Karl Werner Best.

A Itàlia:

Les tropes aliades varen trencar la darrera resistència alemanya al país establerta a la línia de Bolonya.

A la Xina:

Els japonesos varen llançar les seva ofensiva terrestre més gran en una sola campanya utilitzant 620.000 homes sota el comandament del mariscal Shunroku Hata dins de l’ofensiva Ichi-Go. Els japonesos temien les bases aèries nord-americanes que estaven construint a la Xina Central, des d’on varen començar a operar els B-29. A part, el comandament japonès pensava reobrir el ferrocarril que unia el continent amb Hong-Kong.

A Birmània i l’Índia:

L’ofensiva japonesa a l’Índia va continuar, però els britànics varen resistir els tres atacs a Kohima.

 

Published in: diari on 19 abril 1944 at16:31 Comments (0)


The URI to TrackBack this entry is: http://segonaguerramundial.blog.cat/1944/04/19/19-dabril-de-1944/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Feu un comentari