Home // diari // 13 d’abril de 1944

13 d’abril de 1944

Dijous:

En el Reich:

Coordinant els esforços de les Flotes de la USAAF 8º, 9º i 15º, operant les dues primeres des de la Gran Bretanya i l’última des d’Itàlia, els nord-americans varen atacar Alemanya. Des de les illes britàniques varen sortir 626 bombarders escortats per 871 caces, que tenien com objectiu Schweinfurt, Augsburg i Oberpfaffenhofen. Per desbordar els alemanys, des de la direcció contrària varen arribar uns altres 535 bombarders que tenien per objectiu els districtes fabrils de Budapest. La gran batalla aèria va començar a la costa nord de França, on la xarxa de detecció alemanya va enviar les primeres onades de caces. Els alemanys varen perdre més de 100 avions, a canvi de destruir 9 caces, 41 bombarders i danyar 350 avions.

A Espanya:

La Divisió Blava va passar a la història i a partir d’aquell moment la participació espanyola en la guerra al costat d’Alemanya va passar a ser de forma clandestina.

En el front oriental:

L‘exèrcit soviètic va assaltar la ciutat de Sebastopol a Ucraïna, i el 17º Exèrcit alemany va perdre Eupatoria, Feodosia i Simferopol.

A Birmània:

En els turons de les planes de Imphal es varen produir uns intensos combats entre les tropes britàniques i les tropes japoneses. Els indis i els britànics varen contraatacar i varen fer retrocedir els japonesos.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: