Home // diari // 24 de març de 1944

24 de març de 1944

Divendres:

En el Reich:

En el nord de França, els nord-americans varen llançar un altre atac contra les bases de la Luftwaffe i centres de producció aeronàutiques amb 436 bombarders i 540 caces. Els objectius eren els aeroports da l’àrea de la ciutat francesa de Nancy i la ciutat alemanya de Frankfurt del Main. Els nord-americans només varen perdre cinc caces.

A la nit, el Bomber Command de la RAF va perdre un 10% dels seus avions, 77 bombarders, després de bombardejar la ciutat de Berlín amb 850 bombarders. Només 7 caces defensors varen ser destruïts. Els que varen aconseguir tornar a les seves bases varen patir greus danys. Aquell va ser l’últim atac de les forces de l’Arthur Harris a la capital alemanya.


Aquella mateixa nit, a Sagan, un poble de Silèsia pròxim a Breslau que feia de presó, el Stalag Luft III, uns 80 aviadors oficials britànics es varen escapolir per un túnel. El terra estava gelat i es va tardar més en excavar cap a amunt per sortir a cel obert. Aquell era el túnel número 100 que havien construït. Els guardians varen descobrir 99 túnels el febrer de 1944. Els fugats varen sortir del túnel en direcció al bosc, però, de cop, va sonar l’alarma aèria. En aquell moment es va decidir interrompre la fuga, que es va tornar a fer més tard. Poc abans de les cinc de la matinada, quan ja havien sortir del túnel 87 presoners, un dels guàrdies va veure que es movia alguna cosa a l’exterior. En inspeccionar la zona va descobrir la boca de sortida del túnel i va atrapar a un dels fugats, que s’havia estirat al terra per amagar-se. A continuació varen sonar totes les alarmes, es varen col·locar metralladores en diferents punts i es va registrar el camp per calcular la dimensió de la fuga. Dels presoners que havien aconseguit arribar al bosc, 11 es varen entregar d’immediat.

A la Gran Bretanya:

Els alemanys varen atacar Londres amb els JU-88 i els He-111, però amb prou feines varen causar danys.

A Itàlia:

En venjança per l’atemptat a la Via Rasella, els alemanys varen executar a uns quants ostatges. El SS Standartenführer Herbert Kappler, el màxim representant del RSHA a Roma i comandant del SD a la capital, va complir aquesta venjança juntament amb el SS Hauptsturmführer Erich Priebke, que varen dirigir la matança de 75 jueus capturats en una batuda, més uns quants militars italians rebels i membres de la resistència, a més d’un sacerdot i dos menors.

En el front oriental:

Els blindats de l’Ivan Koniev varen aconseguir arribar a la riba del Dnièster.

A l’Àsia:

A l’Índia, el líder de les tropes xindits, Orde Wingate, va morir en un accident aeri amb un avió C-47 a Imphal per culpa del mal temps. Segons la RAF, l’havien advertit de que les precipitacions tempestuoses feien aquell vol d’inspecció de l’avanç de les seves tropes massa perillós, però altres versions asseguren que les condicions meteorològiques no eren tan dolentes.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: