Home // diari // 19 de febrer de 1944

19 de febrer de 1944

Dissabte:

En el Reich:

A la nit, 823 bombarders de la RAF varen bombardejar la ciutat de Leipzig amb l’objectiu de destruir la indústria alemanya.

A França, a la nit, a la presó central francesa d’Eysses un grup de presoners patriotes, amb el suport de la Resistència des de l’exterior, varen intentar escapar de la presó. Després de durs combats, el dia següent les autoritats alemanyes varen sufocar la rebel·lió i varen executar a una part dels interns i els altres els varen deportar.

A Itàlia:

Al vespre, el contraatac alemany del 16 de febrer de 1944 va quedar en un no res pels atacs de l’aviació aliada, així com un bombardeig incessant de l’artilleria. Els alemanys només varen aconseguir arribar a 10 quilòmetres d’Anzio. El 14º Exèrcit alemany va perdre 5.400 homes i els Aliats del 6º Cos 3.500.

Per altra banda, el general polonès Leese li va fer saber al general Ladislas Anders, impacient d’actuar amb el seu exèrcit polonès, que corresponia als polonesos apoderar-se de la muntanya de Montecassino en el cas de que el segon atac del general Bernard Freyberg no tingués èxit.

En el front oriental:

Durant aquell dia va acabar la Batalla de Cherassy-Korsum amb l’evasió de les últimes tropes supervivents dels envoltats. Els alemanys varen perdre en aquesta Batalla 300 carros de combat, 1.000 canons i més de 10.000 vehicles diferents que varen quedar abandonats o destruïts al llarg dels quilòmetres des del punt on es va iniciar la retirada, a Cherkassy, a la ribera occidental del riu Dnièper.

En el Pacífic:

Els nord-americans varen realitzar una doble incursió contra la base japonesa de Rabaul. Els japonesos, conscients de la seva derrota, només envien 36 caces Zero contra els nord-americans, dels quals 8 varen ser destruïts davant la pèrdua d’un Corsair per part dels nord-americans. Sabent que havien de desallotjar la base, 40 caces Zero, 21 bombarders en picat D3A, 4 bombarders D4Y, 13 bimotors G4M i 7 torpeders B5N es varen dirigir temporalment a les Illes Marianes; com a part de l’evacuació també varen sortir de la base dues embarcacions de transport fortament escortades, que duien a bord 400 membres de la guarnició i del personal de terra que atenia als avions.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: