Home // diari // 13 de febrer de 1944

13 de febrer de 1944

Diumenge:

En el Reich:

Un altre cop la USAAF va atacar amb 469 bombarders, dels quals en perdrà 8 i 131 resultaran danyats de diversa consideració, les bases de llançament dels míssils V. Seguint als grans quadrimotors varen arribar 182 bimotors B-26, que varen rematar l’atac.

En el front oriental:

Els soviètics varen intensificar la seva pressió contra els alemanys envoltats a Korsum, ja que les forces de socors liderades per la Leibstandarte Adolf Hitler estava a poc quilòmetres de les divisions envoltades.

A Itàlia:

A Montecassino, després de la derrota aliada del dia anterior, les forces aliades varen interrompre la seva ofensiva tot i que varen rebre reforços. Al vespre, una brigada de la 4º Divisió va arribar a les posicions nord-americanes i es va trobar amb el terra cobert de cadàvers i de ferits. Els supervivents nord-americans, esgotats, varen ser amagats en els forats o darrere les muralles de pedra. Alguns es trobaven tant dèbils pels combats i pel fred que va ser necessari transportar-los. Durant tota la nit, metges indis i britànics anaven d’una banda a l’altra evacuant els ferits.

A l’Índia:

Davant l’ofensiva japonesa pel nord del país, els britànics varen aconseguir allistar el número més gran de voluntaris de la seva colònia.

En el Pacífic:

A la base japonesa de Rabaul va ser atacada per 200 bombarders nord-americans. 50 caces japonesos varen defensar la base i cap dels dos bàndols va aconseguir ocasionar danys a l’altra.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: