Home // diari // 12 de febrer de 1944

12 de febrer de 1944

A Montecassino, es va produir la primera de les quatre batalles pel control d’aquella zona entre el 5è Exèrcit Aliat i les tropes alemanyes. Els Aliats van perdre en aquell combat 16.000 homes, sobretot de la 34ª Divisió que va fracassar quan varen atacar al monestir. Durant la nit, la 4ª Divisió índia va intentar rehabilitar als fracassos dels nord-americans, però el moviment va ser contrarestat per un violent contraatac alemany, acompanyat de l’encert precís de l’artilleria, situat al peu de la muntanya. A Anzio, els alemanys varen obligar als Aliats a replegar-se.

Per altra banda, el Consell de Ministres italià va aprovar i publicar un decret sobre la socialització de les empreses italianes. El decret legislatiu anava acompanyat d’un escrit en què es resumia els criteris i els objectius fonamentals de la socialització.

A l’Oceà Índic, el submarí japonès I-27 va enfonsar l’embarcació de tropes britàniques Khedive Ismai matant a moltes persones. El submarí va ser enfonsat després pels destructors Petard i Paladí.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: