Home // diari // 8 de febrer de 1944

8 de febrer de 1944

Dimarts:

En el Reich:

La USAAF va bombardejar la ciutat alemanya de Frankfurt del Main amb 397 bombarders escortats per 543 caces. Durant l’atac, 149 bombarders varen ser tocats i 15 varen ser destruïts juntament amb 10 caces.

A França, de nit, la RAF va utilitzar per primer cop la bomba de sis tones anomenada Tall Boy, que va intentar destruir la fàbrica de motors d’aviació Gnome-Rhone a la ciutat de Limoges.

En el front oriental:

A la matinada, els soldats alemanys continuaven resistint a la línia Starosselje-Derenkowez, on el dia anterior s’havien reagrupat per defensar-se de l’avanç soviètic. El general Gregory Zhukov els va oferir una proposta de rendició al comandant de les forces alemanyes envoltades a Kosrum, el general Stemmermann, que es va negar a rendir-se, va sol·licitar que es redoblessin els esforços perquè els proveïssin amb els avions i varen començar una sèrie d’intents per poder-se escapar cap a l’oest. Al matí, els soviètics varen atacar amb duresa la línia de defensa alemanya i varen aconseguir desfer-la i travessar-la.

En el sector sud, els soviètics varen recuperar la ciutat industrial de Dniepropetrovsk. A més, el fortificat sortint de Nikopol, que era defensat per la idea de l’Adolf Hitler de conservar les mines de magnesi de la zona, va començar a ser desbordat per l’ofensiva del 4º Front Ucraïnès, que va forçar la retirada dels defensors.

A Itàlia:

A Montecassino, l’abat de l’abadia Gregorio Diamare, preocupat perquè temia que el monestir es convertiria en una zona de combat, va assegurar que no hi havia cap soldat alemany dins dels murs de l’abadia.

A l’Índia:

Les forces de terra del Mikado varen seguir avançant pel nord del país.

En el Pacífic:

A les Illes Marshall, els últims supervivents japonesos dels defensors de Kwajalein varen ser eliminats pels marines.

A l’Àfrica:

A Brazzaville, el Congo,  va acabar la conferència començada el 30 de gener de 1944 en què es va definir la política colonial francesa.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: